ANKRAJ

ANKRAJ Ankraj, özel ankraj makinası yardımıyla; zemin içine belli bir açıyla açılan deliğe, yüksek dayanımlı ve korozyona karşı korumalı olan özel çelikten öngermeli bir halat ya da halatlar demeti yerleştirerek, beton enjeksiyonunun yapılması işlemidir.    

Read More

FORE KAZIK

FORE KAZIK Fore Kazık makinası yardımıyla, zeminde belirli çap ve derinlikte dairesel kesitli delgi yapılarak  oluşturulan kuyuya demir donatı yerleştirilerek beton dökülmesi  ile zeminde kolon oluşturulması esasına dayanan zemin iyileştirme yöntemidir.

Read More

JET GROUT

JET GROUT Zemin iyileştirme makinası yardımıyla ana maddesi çimento ve su olan karışımın, yüksek basınçlarda zemine enjekte edilmesi yöntemidir. Bu yöntemde, belirli çaplarda ve boylarda zeminde kolon oluşturularak zemin iyileştirmesi sağlanır.  

Read More

DEEP SOİL MİXİNG

DEEP SOİL MİXİNG Zemin iyileştirme makinası ile  çimento ve/veya diğer malzemelerin  zeminin içinde  dönerek karıştırılması işlemine deep soil mixing denilmektedir. Deepmix zeminde kolonların oluşturulması amaçlanarak uygulanan bir zemin iyileştirme yöntemidir.

Read More

ZEMİN ENJEKSİYONU

ZEMİN ENJEKSİYONU Zemin Enjeksiyon makinası ile  zemin boşluklarına veya kaya çatlakları arasına belirli bir basınç altında çimento  enjekte edilerek (doldurularak) zemininin taşıma gücünün artırılmasının sağlanması işlemine kısaca zemin enjeksiyonu denir.  

Read More

Bursa Zemin İyileştirme

Bursa Zemin İyileştirme zemin iyileştirme geoteknik projelendirme zemin iyileştirme uygulamaları: forekazık, mini kazık, deep soil mixing, jet grout, enjeksiyon  

Read More